IMPORTANȚĂ APEI

Din experiența pe care am acumulat-o personal până acum, dar și citând tratatele rusești de medicină, pot menționa aici unele din cele mai importante calități ale apei de băut:
 

PURITATEA

Indicele acesteia se mai regăsește pe sticlele de apă, în forma TDS (Total Dissolved Solids – câte minerale sau solide sunt dizolvate în acea apă). Cu cât este apa mai pură, cu atât cifra respectivă se apropie mai mult de zero. În general, apele plate sau apa de la robinet are în jur de 250 – 300 ppm (părți per milion), adică TDS 250 – 300 mg/l. Ideal ar fi ca această cifră să fie cât mai mică, dar să ținem cont de faptul că fără minerale, apa nu are gust, deci o apă cu zero TDS va fi o apă distilată fără gust, nu prea plăcut de băut. Cu toate acestea, pentru cazurile de boli grave (cancer, diabet etc) se recomandă consumul de apă distilată pentru că are calitatea de a curăța corpul de toxine.
 

PH RIDICAT

Această calitate relevă cât de alcalină este apa, care este capacitatea ei de a face corpul mai alcalin, în detrimentul stării generale acide după consumul îndelungat de carne, dulciuri, cafea și alte produse care provoacă starea acidă (de boală) în organism. Valoarea PH-ului propriu omului este 7, acest nivel fiind considerat și mijlocul scalei, între foarte acid și foarte alcalin. Pentru ca starea de toxicitate și boală să fie eliminate din organism este necesar ca apa să aibă un PH mai ridicat de 7. Cu toate acestea, nici prea ridicat nu este bun, întrucât creează un dezechilibru chimic. Ideal ar fi ca apa să aibă un PH cu valoare cuprinsă între 8 și 9. Apa de la robinet are PH-ul 7,4, iar apa plată are un PH de circa 7,4 – 7,8. Orice apă cu PH peste 8 va aduce cu sine o stare de bine în organism și va contracara starea de apăsare provocată de consumul îndelungat de mâncare grasă sau dulce (acidă).
 

CAPACITATEA DE OXIDO-REDUCERE

În apa din natură, valoarea ORP (oxido-reducere) se situează între -400 si +700 mV, fiind determinată de totalitatea proceselor oxidative și reducătoare care se petrec în ea. Potențialul oxido-reducător al apei potabile de orice fel este întotdeauna mai mare ca zero, de obicei în gama +100 si +400 mV. Potențialul oxido-reducător al mediului intern al organismului uman este întotdeauna mai mic decât zero, adică are valori negative, situate de obicei în intervalul –100 si –200 mV. Diferența dintre potențialul oxido-reducător al mediului intern al organismului uman și potențialul oxido-reducător al apei potabile relevă faptul că activitatea electronilor din mediul intern al organismului uman este cu mult mai mare decât activitatea electronilor din apa potabilă. Dacă lichidul care ajunge în organism are potențialul oxido-reducător apropiat de cel al mediului intern al organismului uman, atunci energia electrică a membranelor celulare (energia vitală a organismului) nu se consumă pentru corectarea activității electronilor din lichid și acesta se asimilează imediat, întrucât posedă compatibilitate biologică la acest parametru. Dacă, însă, lichidul care ajunge în organismul uman are potențialul oxido-reducător mai negativ decât cel al mediului intern al organismului uman, atunci el hrănește organismul cu această energie, care este utilizată de celule drept rezervă de protecție antioxidantă a organismului împotriva influenței nefavorabile a mediului înconjurător. Care sunt valorile ORP sănătoase: valorile cuprinse între 0 și -800mV sunt cele care pot fi considerate ca binefăcătoare (nedăunătoare). Dacă însă valorile sunt cu plus, este de preferat ca este să fie cât mai mici, mai apropiate de zero.

Testarea a fost făcută cu toate apele la temperatura de 19 grade Celsius. Fiecare apă a fost măsurată într-un pahar de unică folosință individual, fără a se amesteca lichidele.

Numele apei     TDS       PH          Oxido-reducere

1. Apa Balda         127     8,20           127

2. Perla Harghitei 321       7,35         142

3. Vittel 667           7,45           144

4. Borsec 255 7,72 137

5. Apa Carrefour 292 6,67 150

6. Bucovina 44 7,60 136

7. Aquavia 148 9,45 106

8. Cheile Bicazului 359 7,27 149

9. Evian 315 7,22 150

10. Smart Water 239 7,45 146

11. Carpatina 152 7,82 142

12. Aquatique 90 8,07 139

13. Apa Carpatica 185 7,77 145

14. Zizin 157 7,64 150

15. Tărâmul apelor 285 6,91 164

16. Azuga 138 8,22 147

17. Perla Covasnei 288 8,10 153

18. Izvorul Minunilor 59 7,70 150

19. Apă Proxi 299 7,78 153

20. Izvorul Zăganului 128 7,91 156

21. Dorna 168 7,90 158

22. Apă rețea Iași 280 7,80 450

Clasament după TDS (puritate), ordine crescătoare, cu cât e mai mic numărul, cu atât e mai bună apa pentru postul terapeutic

1. Bucovina 44

2. Izvorul Minunilor 59

3. Aquatique 90

4. Apa Balda 127

5. Izvorul Zăganului 128

6. Azuga 138

7. Aquavia 148

8. Carpatina 152

9. Zizin 157

10. Dorna 168

11. Apa Carpatica 185

12. Smart Water 239

13. Borsec 255

14. Apă rețea Iași 280

15. Tărâmul apelor 285

16. Perla Covasnei 288

17. Apă Carrefour 292

18. Apă Proxi 299

19. Evian 315

20. Perla Harghitei 321

21. Cheile Bicazului 359

22. Vittel 667

Clasament după PH, ordine crescătoare. Cu cât e mai mare numărul, cu atât e mai bună apa pentru postul terapeutic

1. Apă Carrefour 6,67

2. Tărâmul apelor 6,91

3. Evian 7,22

4. Cheile Bicazului 7,27

5. Perla Harghitei 7,35

6. Vittel, Smart Water 7,45

7. Bucovina 7,60

8. Zizin 7,64

9. Izvorul Minunilor 7,70

10. Borsec 7,72

11. Apa Carpatica 7,77

12. Apa Proxi 7,78

13. Apă rețea Iași 7,80

14. Carpatina 7,82

15. Dorna 7,90

16. Izvorul Zăganului 7,91

17. Aquatique 8.07

18. Perla Covasnei 8,10

19. Apă Balda 8,20

20. Azuga 8,22

21. Aquavia 9,45

Clasament după potențialul de oxido-reducere, ordine crescătoare. Cu cât e cifra mai mică, cu atât e mai bine pentru postul terapeutic.

1. Aquavia 106

2. Apa Balda 127

3. Bucovina 136

4. Borsec 137

5. Aquatique 139

6. Perla Harghitei, Carpatina 142

7. Vittel 144

8. Apa Carpatica 145

9. Smart Water 146

10. Azuga 147

11. Cheile Bicazului 149

12. Apă Carrefour, Evian,

Izvorul Minunilor, Zizin 150

13. Apă Proxi, Perla Covasne 153

14. Izvorul Zăganului 156

15. Dorna 158

16. Tărâmul apelor 164

17. Apă rețea Iași 450

 

APA ALCALINA IONIZATA (furnizată de aparatul de hidrogenare și alcalinizare)

Apa este fundamentul vietii. Viata a aparut in apa. Ea reprezinta 70% din corpul nostru si nu poate fi omisa daca ne dorim sa avem parte de sanatate vibranta. Importanta ei se refera la faptul ca apa reprezinta un constituent al organismului uman de pana la patru cincimi din greutatea corpului nostru.

Apa reprezinta baza pentru toate fluidele corpului, inclusiv pentru sange, limfa si sucuri gastrice. Apa este absolut necesara pentru transportul si absorbtia substantelor nutritive, de asemenea pentru eliminarea deseurilor si a toxinelor din organism. Apa regleaza temperatura corpului, lubrifiaza articulatiile, inconjoara organele interne, protejandu-le, si umidifica  tesuturile.

Apa alcalina ionizata este o apa delicioasa care apare din tehnologia inovatoare de la Enagic Inc. Tehnologia mentionata nu doar filtreaza apa de la robinet, ci produce apa ionizata alcalina si apa acida prin procesul de electroliza realizat de catre aparate speciale construite in Japonia. Aceste tipuri de apa pot fi folosite pentru diverse scopuri, incluzand hidratarea, gatitul, infrumusetarea si spalatul.

Beneficiile Apei alcaline ionizate

Cand bem APA alcalina ionizata, nivelul pH-ului din sange se stabilizeaza. Pesticidele, poluarea din aer,stresul si dieta deficitara contribuie la destabilizarea pH-ului din sange prin crearea unei aciditati excesive in fata careia organismul nostru nu poate lupta de unul singur. Aceasta aciditate este factorul principal al numeroaselor probleme de sanatate cu care ne confruntam. APA alcalina ionizata este metoda cea mai eficienta de restabilire a echilibrului din corpul nostru si de eliminare a acestei aciditati.

Cancerul, diabetul, dermatitele, constipatia, tensiunea ridicata, indigenstia, hiperaciditatea, obezitatea, osteoporoza, durerile de cap, alergiile si stresul sunt numai cateva dintre probleme de sanatate pe care apa produsa de aparatele companiei japoneze le ajuta in procesul de tratament, dar, cel mai important, ajuta la preventia aparitiei lor.

Cum difera Apa Alcalina Ionizata de apa obisnuita?

In primul rand, este important sa intelegem ce nu este apa. Apa nu poate fi inlocuita de fluide precum cafea, sifon, suc, lapte sau bauturi energizante. Deoarece aceste fluide contin zaharuri, cofeina si carbonati, ele nu sunt usor absorbite de organism la nivel celular. Datorita naturii lor acide, nu numai ca nu hidrateaza corpul dar ii si fura organismului nutrientii, mineralele si apa din interiorul celulelor. Sportivul este in general sensibil la dezechilibrul provocat  de aciditate deoarece, atat stresul fizic cat si psihic, cat si adrenalina si acidul lactic, contribuie la scaderea pH-ului intern al organismului.

Din pacate, nici macar imbuteliata, filtrata sau chiar de la robinet, apa nu mai poate furniza organismului hidratarea adecvata deoarece ea nu mai este in starea sa naturala. Apa pe care o bem a fost fundamental modificata, alterata chimic si structural de tratamentele cu fluorura si clor si a fost contaminata de metalele grele si de cloridele polivinilice toxice (PVC) de la conductele din metal sau plastic dur.

Apa in stare naturala se gaseste in rezervoarele subterane, curge printre pietre sub forma de rauri sau din cer sub forma ploii sau zapezii. In starea sa naturala, apa contine grupari hexagonale de molecule de apa. Deoarece gruparile hexagonale sunt mult mai mici decat acelea din apa poluata, ele sunt mult mai usor si mai bine absorbite la nivel celular. Apa naturala este alcalina. Ea contine o rezerva mare de electroni liberi, ceea ce o face un bun antioxidant. Datorita contactului direct cu sursele datatoare de viata ale Pamantului, ea contine minerale esentiale si este complet lipsita de chimicale.